8 Ekim 2010 Cuma

KABAK SALATASI


Kabak salatası gündüz ikramlarınızın yanında, akşam yemeklerinde soğuk meze olarak servis edebilceğiniz oldukça lezzetli, yapımı kolay, alışılmadık ve herkes tarafından bilinmeyen bir tariftir. Misafirlerinize özel bir meze ikram etmek istiyorsanız işte tarifimiz:

Malzemeler:
1 adet orta boy kabak (rendelenmiş)
1 tutam dereotu
3-5 adet ceviz (dövülmüş)
biraz pulbiber
biraz kuru nane (taze de kullanılabilir)
1 kase yoğurt
1-2 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

üzeri için: yağda kızartılmış kırmızı toz biber ve bir iki dal maydonoz ya da dereotu

Yapılışı:
Yıkanıp rendelenmiş kabaklar, bir tavaya alınıp 1-2 çay kaşığı yağla birlikte ağzı kapalı olarak pişirilir. Pişen kabaklar bir kenarda soğuduktan sonra dövülmüş ceviz, nane, pulbiber, tuz şeker, ince kıyılmış dereotuyla karıştırılır. Dövülmüş sarımsaklar bir kabın içinde maydonoz ve yoğurtla çırpıldıktan sonra, kabaklı karışımın üstüne dökülüp karıştırılır. Son olarak, bir tavada sıvı yağ ve kırmızı toz biber kızartılıp yayvan bir tabağın içine konmuş salatanın üzerine hafifçe gezdilir. Süsleme içinse tabağın kenarına ya da salatanın üstüne bir iki dal dereotu konur. Afiyet olsun:)

Not: Blogumuzu geliştirmek ve sizlere daha güzel tarifler sunabilmek adına, lütfen yorum bırakınız.

2 yorum:

  1. deneyeceğim şimdi eminim güzel olacak..

    YanıtlaSil
  2. çoooook güzel oldu
    kabak bahçemden organikti yoğurdum ev yapımı az bir sarımsak ekledim dereotum yoktu maydanoz ekledim harbi değişik bir tat bu yazıyı okuyorsanız bence mutlaka deneyin... mis mis..

    YanıtlaSil